ALVÁZVÉDELEM, ÜREGVÉDELEM, AVAGY A ROZSDAKOMMANDÓ akcióba lép!

Használt vagy új autód van? Mindkét esetben jó helyen jársz mert alvázvédelemre és üregvédelemre mindenképpen szükséged van.
Kíváncsi vagy rá vajon milyen állapotban lehet az autód alváza most?

Töltsd le kedvezményes ALVÁZ ÁTVIZSGÁLÁSI KUPONODAT, és gyere be a Hétvezér Autószervizbe – Debrecen Hétvezér utca 7-9 – egy karosszéria ellenőrzésre*.

* Kategória (kicsi, közepes, nagy méret), illetve állapotfüggő árai vannak, melyről az átvizsgálás alkalmával tudunk tájékoztatást adni. 

Erre kidolgoztunk 2 különleges alváz ellenőrzési BÓNUSZ-t számodra:

A minap feldúltan érkezett hozzánk egy alig 4 éves autó tulajdonosa. Elmesélte, hogy nem rég a gumisnál volt, amikor észrevették, hogy az autó alvázán aggodalomra okot adó rozsdafoltokat fedeztek fel. Azokon a részeken nem is volt alváz-üregvédelem csak egy vékony festékréteg.

Rohant is egyből a márkaszervizbe, hogy érvényt szerezzen jogosnak hitt követelésének.

Sajnos itt elkeserítő hírt közöltek vele.

Az autó alvázának rozsdásodására nem vonatkozik a karosszéria átrozsdásodási garancia.

Akkor mire is jó a hangzatos 10-12 éves átrozsdásodási GARANCIA? – jött a jogos kérdés

Nos, a karosszéria külső, festet részére. Ez gyakorlatilag nagyon ritka „betegség”, így könnyű rá vállalni a jól hangzó 12 évet is.

Mielőtt tovább mennénk…

Pontosításra szorul, hogy a mai a személyautók nem alvázasak. Önhordó karosszériával rendelkeznek, de mégis legtöbben a fenéklemezt alváznak hívják, ezért beszélünk alvázvédelemről. A karosszéria gyártáskor az összehegesztet lemezekből merevítők készülnek, melyek belső részét hivatott védeni az üregvédelem.

Az alvázat kavicsok, kőfelverődések, horzsolások is érik. Ezek bármilyen alvázvédelmet megsérthetnek, ezért nem vonatkozik rá a gyártói garancia. Mivel az autó alját nem látod minden nap, ezért mire észreveszed, már elkezd rozsdásodni az autód alváza-fenéklemeze.

Alvázvédelemmel, vagy üregvédelemmel akkor tudunk segíteni, ha nem ilyet látunk:
RÉGEN ILYEN VOLT A GYÁRI ALVÁZVÉDELEM, EZÉRT MA JOGOSAN TESZED FEL A KÉRDÉST, HOGY AUTÓDNAK MIÉRT VAN SZÜKSÉGED ALVÁZ, ÜREGVÉDELEMRE:
AZ AUTÓD GYÁRTÁSKOR CSAK A KAROSSZÉRIA BIZONYOS RÉSZEIRE KERÜL ALVÁZVÉDELEM, EZÉRT A TÖBBI RÉSZE HAMAR ROZSDÁSODIK

Gyártáskor egy speciális kőfelverődés védő bevonattal látják el helyenként az autó alvázát, sőt még bizonyos mértékű üregvédelmet is kap. Viszont pont oda nem tesznek belőle, ahol a legjobban rozsdásodik a járműved. Talán nem véletlen…

Nézd csak!

A küszöb végein – ahová a keréktől a legtöbb sár verődik fel- alig van valami.

Képzeld el a kerékről ide csapódó száraz vagy vizes homok ugyan úgy működik, mint egy homokfúvó berendezés, amivel a fémről a festéket takarítják le az ipar számos területén.

Nem jobb a helyzet a futóművet tartó részek körül sem.

Gyakorlatilag a hátsó üléstől hátra, szinte alig van valami igazi védelem.

Amennyiben valóban olyan professzionális védelemmel vannak ellátva – a gyártás folyamán – a mai autók, akkor miért látjuk mindannyian rozsdásnak 7-12 éves korában?

Talán, mert fogyasztói társadalomban élünk. Vegyél újat minél előbb…

Ennek az az autónak a küszöblemezét egy sérülés miatt kellett „operálnunk”, amikor ez a látvány fogadott felnyitás után. Adódtak „műtéti komplikációk” és sok minden más az ügyfél részéről, melyet most nem részleteznék…

A te autód volt már alvázvédelem vagy üregvédelmi kezelésen?

Sajnos az autók többségénél nem elég a gyári alvázvédelem „egész életükre”. Ez az egyik oka, amiért érdemes ellenőriztetned és szükség esetén elvégeztetned egy utólagos alvázvédelmet gépkocsidon.

A másik baj akkor kezdődik, amikor megsérül a karosszéria valamilyen mechanikai behatás miatt, mint pl: egy felpattanó kavics, a magas fű, gallyak, esetleg útpadka a parkolásnál.

Ekkor a karosszérián egy rozsdásodási folyamat indul meg, ami később már nem, vagy csak nehezen állítható meg.

Mit lehet tenni, hogy autódat ne egye meg a rozsda?
Sajnos Neked kell cselekedned, ha szeretnéd megmenteni autódat a rozsdatemetőtől.

A megoldás: Alvázvédelem és üregvédelem!

Győződj meg személyesen egy felmérés alkalmával, hogy amit felül leírtam, mennyire igaz a Te autód esetében!

Erre kidolgoztunk 2 különleges alváz ellenőrzési BÓNUSZ-t számodra:

az ALVÁZVÉDELMI ÁTVIZSGÁLÁS, AKCIÓnk IDEJE ALATT, 8.500 ForinT HELYETT, CSAK 4.500 FORINTÉRT LEHET A TIéD!
  1. Most 4.000 Ft-ot spórolsz azonnal, hiszen ennyivel kerül kevesebbe a vizsgálat a kuponnal, és elkerülheted, hogy egy drága és időigényes karosszériázást is ki kelljen fizetned az elhanyagolt alváz miatt!
  2. Az átvizsgálás díját, levonjuk az együttesen elvégzett alváz és üregvédelem díjából, így akár INGYENES is lehet számodra.
Szeretnéd tudni milyen állapotban van az autód „alsó fele”?

Akkor töltsd le kedvezményes ALVÁZ ÁTVIZSGÁLÁSI KUPONODAT, és gyere be a Hétvezér Autószervizbe – Debrecen Hétvezér utca 7-9 – egy átvizsgálásra.

Az akciós alvázvédelmi vizsgálatot normál, személygépkocsi méretű autókon végezzük el. Az alváz és üregvédelemnek kategória, illetve állapotfüggő árai vannak, melyről az átvizsgálás alkalmával tudunk pontos tájékoztatást adni.

Amennyiben az autód alváza nagyon sáros, kérjük mosasd le egy autómosóban, így tudunk csak tiszta képet kapni a valós állapotáról. Vásárlás után hívd szervizünket átvizsgálási időpont egyeztetés végett! Hétfőtől -csütörtökig 8.00-tól 17.00-ig vagyunk elérhetőek.

Terepjáró és kisteher gépkocsi alvázvédelmi vizsgálatát 10.000 Forintos áron tudjuk vállalni- ezért arra ne fizess most, hanem hívd szervizünket állapotvizsgálat időpont egyeztetése miatt!

A megadott adatait az autószervizünkkel való kapcsolattartáshoz használjuk fel. Adatvédelmi azonosítószámunk: NAIH-61214/2012

EXTRA KEDVEZMÉNY

Amennyiben valamelyik környező megyéből érkezel, 10.000 Forint értékű „Extra Kupon” kedvezményre vagy jogosult!

Ezzel szeretnénk megköszönni irántunk tanúsított bizalmadat. Az Extra kupont az alváz és üregvédelem együttes -egyszerre történő- elvégzése esetén tudod felhasználni. A kupon pénzre nem váltható, át nem ruházható. A felhasználás pontos feltételeiről érdeklődj szervizünkben.

Kicsit másképp néz ki… Ugye? A tiéd is lehet hasonló!
AZ ÚJ AUTÓKNAK IS VANNAK ALVÁZVÉDELMI HIÁNYOSSÁGAI BŐSÉGESEN… Vajon TE mennyire lehetsz nyugodt?

gyik

Gyakran Ismételt Kérdések

Kell-e előre időpontot foglalnom a vizsgálatra?

Igen, szervizünk mindig előjegyzés alapján fogad ügyfeleket így biztosítva a gyors javításokat.! Mivel az autódat meg kell emelnünk az ellenőrzéshez, ezért 2-3 nappal korábban szükséges időpontot egyeztetni, hogy legyen szabad emelőnk.

Hogyan történik a vizsgálat, mi a menete?

Amikor leparkolsz szervizünkbe, kérjük jegyezd meg a kilométer óra állást és hozd be a forgalmi engedélyedet a munkafelvételre. Miután rögzítettük az autó és a tulajdonos adatait, pár perc múlva megemelik kollégáim autódat és közösen átvizsgáljuk állapotát. Saját magad is látni fogod a valóságot. Ez alapján elmondjuk véleményünket, mi lenne a legoptimálisabb megoldás számodra. Tájékoztatunk ennek díjáról és a lehetséges időpontról amikor el tudjuk végezni az alvázvédelmet, üregvédelmet.

Ha nem én vagyok a tulajdonos akkor is bevihetem az autót?

Természetesen igen, viszont ebben az esetben kellene, hogy a kupont magaddal hozd.

Mennyi ideig használhatom fel kuponomat?

A kupon letöltéstől számítva 14 napig használható fel. Egy autóra csak egy kupon vehető igénybe.

Hogyan kapom meg az extra kupon értékét?

Amennyiben a forgalmiban és a lakcím kártyádon – mint tulajdonos vagy üzembentartó – más megyei cím van, jogosult vagy 10.000 Ft extra kedvezményre. Ezt az együttesen (egyszerre) elvégzésre kerülő alváz és üregvédelem díjából vonunk majd le. Csak alváz, vagy csak üregvédelem külön-külön megrendelése esetén nem adható!

Meddig lesz a szervizben alvázvédelemkor az autóm?

Állapot és időjárás függő. Általában csak alvázvédelemre 3-4 nap, komplett alváz és üregvédelemre 4-5 napot kérünk száradással és előkezeléssel együtt.

Miért érdemes üregvédelmet is csináltatni?

Az alvázvédelem a gépkocsi alsó részeit kezeli. A karosszéria kialakításának sajátossága, hogy vannak olyan részek – üregek – ahová az alvázvédő nem juttatható be. Ezekben a részeben a rozsda ugyan úgy rombolja az autót – vagy talán még jobban – hiszen a nedvesség nehezebben szárad ki belőlük. A tökéletes megoldás az alváz és üregvédelem együttes alkalmazása. Természetesen van az autónak olyan kora és értéke, amikor költségcsökkentés képen csak alvázvédelmet kér a tulajdonos (pl: egy öreg emberen esetében sem mindig választják megoldásként a szervek átültetését). Ilyen esetben – csak alvázvédelemmel is – kitolható még egy ideig az autó használhatósága.

Mire és mennyi garanciát kapok?

Ez sajnos a rozsdás autó esetében egy olyan kérdés, mint amikor egy tünetmentes (gyógyult) rákos beteg az orvostól azt kérdezné meddig élhetek még? Természetesen, vállalunk garanciát a munkánkra, úgynevezett leválásmentes garanciát! Ez azt jelenti, hogy a felületet -lelkiismeretesen- olyan mértékben kezeljük, hogy arról a Dinitrol alvázvédő nem fog leválni. Ez alól természetesen kivételt képeznek a külsérelmi okozatok. Új autóra 2 év garanciát adunk, rendszeres éves kontroll vizsgálaton történő megjelenés esetén!

Miért érdemes az éves kontroll vizsgálaton részt venni?

Az éves kontroll vizsgálatot ingyenesen végezzük el! Használat folyamán külsérelmi okok – kavicsfelverődések, horzsolások – keletkezhetnek az alvázon, amit sok esetben észre sem veszünk. Ez ha így marad, olyan mint egy nyílt seb a bőrünkön. A karosszérián elkezdődik egy korróziós folyamat, ezért beavatkozásra van szükség. Ez egy költség kímélő, részleges lejavítást jelenthet, mely szükség esetén pár ezer forintból megoldható és ezzel a védelem fenn tartható. Az éves kontroll vizsgálatkor -az előzőleg erősen rozsdás autóknál esetlegesen előforduló újbóli rozsda megjelenéseket is ilyenkor lehet kezelni. Ez sem kerül sokba, mert csak az esetleges rozsdás részt kell újra kezelni – bevonni alvázvédővel.

Mennyi ideig ad védelmet autómnak a felvitt bevonat?

Új autó esetében az alváz és üregvédelem egyszerre történő elvégzése kb. 7-8 évre jelenthet megoldást, éves kontrollok elvégzésével. Kevésbé rozsdás autóknál 3-5 év várható, majd egy „felújító kezelés” szükséges lehet. Erősebben rozsdás autónál állapottól függő, 1-3 év. Az is lehet, hogy el sem vállaljuk az ilyen autó alvázvédelmét, mert esetleg nem tudunk értéket adni a pénzedért.

Kérhetek csak „olcsó-alvázfestést” is műszaki vizsgára, avagy mi a különbség az alvázvédelem és az alvázvédőzés között?

Az alvázvédelmet már kifejtettük előzőleg hiszen az egész oldal erről szól. Az alvázvédőzést az öreg autó tulajdonosai szeretnék általában igénybe venni, ahol nem a védelem a fontos, hanem hogy átmenjen a műszaki vizsgán. Fontos! Nem a rozsda által kilyukadt karosszériára megoldás, hanem az erősen rozsdás autók esztétikai beavatkozása, hogy a „műszaki vizsgabiztos ne kapjon szívinfarktust”, ha meglátja a járgányt! Ára az alvázvédelemhez képest olcsóbb és semmilyen garancia nincs még a leválásra sem!! Kérhetsz ilyet is, amennyiben ilyen helyzetben vagy. Ha az átvizsgálás után elvállaljuk ezt az autót, egy nyilatkozatot kell aláírnod, hogy lemondasz minden nemű követelésről, garanciáról velünk szemben! Alvázvédőzést akkor kérnek, ha nincs szétrohadva még az autó, egy vizsga kellene, aztán 2 év múlva úgyis „megy a darálóba a gép”.

Elvállaljátok, ha már máshol volt alvázvédőzve az autóm?

Alap esetben nem, mert nem tudjuk milyen anyag van rajta és megfelelően volt e alákezelve a felület. Amennyiben nem normális munkát végeztek az alvázvédelem alatt dolgozik a rozsda. felhólyagosodik, stb. Hiába teszünk normális alvázvédőanyagot – jelen esetben a DINITROL alvázvédőt – egy nem szakszerűen kezelt felületre vagy repedező rossz minőségű alvázvédőre, az nem éri el a célját. Minőséget szeretünk adni az ügyfeleink részére.

Mennyibe kerül az alvázvédelem?

Az árak függenek az autó méretétől és annak állapotától Nem mindegy mennyi burkolatot kell eltávolítani az autóról. Ezek a rögzítő patentek sérülni is szoktak kiszereléskor, amiket pótolnunk kell. Van 100 forintos és ezer forint feletti patent is. Nem mindegy, hogy melyikből mennyire van szükség. Ezen kívül nem egyformán rozsdások az autók. Van amelyikre 3-4 óra csak az előkészítési idő és nem egyforma anyagokat kell felhasználunk a felület előkezelésére sem. Ezért mindig az állapotvizsgálatkor tudunk pontos árat adni az autódon végzendő munkára és annak árára. Köszönjük megértésedet! Használd fel átvizsgálási kuponodat, mellyel akár ingyenes is lehet az állapotvizsgálat számodra.